NTB

USAs president Joe Biden kom mandag med et kraftig forsvar av Israel og sa landets militære styrker ikke begår folkemord i krigføringen mot Hamas i Gaza.

Uttalelsen kom da han talte på et arrangement i Det hvite hus i forbindelse med markeringen av måneden for jødisk-amerikansk kulturarv.

– Det som skjer i Gaza, er ikke folkemord, sa presidenten.

Tidligere på dagen fordømte Biden en begjæring fra sjefaktor Karim Khan ved Den internasjonale domstolen (ICC) om at det utstedes arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant. Khan ønsker det samme for tre Hamas-ledere.

Aktoren mener det er rimelig å tro at de står bak krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten på Gazastripen og i Israel.

– La meg være tydelig: Hva enn denne aktoren muligens impliserer, så er det ikke likhet – ingen – mellom Israel og Hamas, sa Biden. Han slo fast at USA «alltid kommer til å stå sammen med Israel mot trusler mot dets

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.