En rekke aktører har innlevert en offentlighetslovforespørsel til Det hvite hus om å få utlevert det fem timer lange intervjuet han hadde med spesialetterforsker Robert Hur. Men nå har Det hvite hus avslått med den begrunnelse at materialet er omfattet av eksekutiv-privilegiet.

Det vil si at embetet gir visse rettigheter til å beskytte kildene, både mens man sitter og etter at man går av.

Men Bidens justisdepartement har nektet Trump og hans medarbeidere å bruke det samme privilegiet. Derfor sitter Peter Navarro i fengsel i Florida. Han ble stevnet av 6. januar-komiteen, men nektet å vitne. Det samme skjedde med Steve Bannon. Han ryker sannsynligvis også inn.

Det var Heritage Foundations Oversight Project, Judicial Watch og CNN som levert inn søknader om å få se materialet fra Robert Hurs intervjuer. Hur konkluderte med at Biden brøt loven, men er en gammel og glemsom mann som neppe noen domstol vil dømme.

Også Bidens ghostwriter Mark Zwonitzer er omfattet av eksekutiv-privilegiet. Det hvite hus bruker som argument at Republikanerne ville misbruke materialet til politiske formål.

Prøv å bruk det argumentet som forsvar for ikke å utlevere materiale om Trump.

Demokratene demonstrerer for en hel verden at slagordet «ingen står over loven» har et tillegg: -Bortsett fra oss. Vi lager loven.

 

https://www.foxnews.com/politics/biden-asserts-executive-privilege-classified-documents-probe-recordings

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.