NTB

Iran har løslatt sju av mannskapet på et portugisisk-registrert konteinerskip som Revolusjonsgarden tok kontroll over i forrige måned.

Ifølge utenriksdepartementet i Lisboa ble fem indere, en filippiner og en estisk statsborger løslatt torsdag.

Konteinerskipet Aries hadde et mannskap på 25 da de ble bordet av Revolusjonsgarden nær Hormuzstredet i Persiabukta 13. april.

Samme dag gjennomførte Iran et omfattende rakett- og droneangrep mot mål i Israel, som svar på et israelsk angrep mot landets ambassade i Damaskus, der sju iranske offiserer ble drept.

Iran begrunnet aksjonen med at skipet hadde slått av sitt posisjoneringssystem i iransk territorialfarvann og at det dermed utgjorde en trussel mot andre sjøfarende.

Iransk UD viste også til at skipet tilhører Gortal Shipping, et underselskap av Zodiac Maritime som eies av den israelske milliardæren Eyal Ofer.

Portugal ønsker torsdagens løslatelse av sju besetningsmedlemmer velkommen, men krever at de gjenværende 17 straks slippes fri.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.