Et skip ble lørdag bordet av kommandosoldater i Omanbukta i nærheten av Hormuzstredet. Iran anklages for å stå bak.

Britiske militærmyndigheter meldte at et skip ble angrepet utenfor Fujairah, og  at «regionale myndigheter» sto bak kapringen.

Skipet er trolig det portugisiske konteinerskipet Aries som kan knyttes til London-baserte Zodiac Maritime.

Dette selskapet eies av den israelske milliardæren Eyal Ofer, og det er gjerne skip med nettopp israelsk tilknytning som nå er mål for denne typen aksjoner i dette området.

Skipet ble sist sett fredag ved Dubai med kurs for Hormuzstredet.

NTB-AP melder om saken.

De britiske militære ga nyhetsbyrået AP en video som viser væpnede kommandosoldater som rappellerer ned fra et helikopter,  til konteinere på dekket av skipet.

Den typen avanserte operasjoner utføres ikke av tilfeldige, kriminelle gjenger og tradisjonelle båtkaprere, det står en organisert statlig militærmakt bak.

AP skriver at helikopteret ligner på helikoptrene som brukes av Irans Revolusjonsgarde, og en militærekspert som AP siterer, legger ansvaret på Iran.

Skipet er trolig det portugisiske konteinerskipet Aries som kan knyttes til London-baserte Zodiac Maritime, et firma som eies av den israelske milliardæren Eyal Ofer. Båten ble sist sett fredag ved Dubai med kurs for Hormuzstredet.

Episoden skjer mens spenningen er på topp mellom Iran og Vesten etter et angrep på Irans ambassade i Syria som Israel anklages for å stå bak.

Iran har ikke kommentert saken, og det er ingen meldinger om bordingen i iranske medier.

Iran har siden 2019 kapret en rekke fartøyer i Persiabukta, og har som nasjon på mange måter mer til felles med en kriminell bande enn et medlem av verdenssamfunnet.

Les også: 

Økende fare for storangrep fra Iran: Flere land advarer mot reiser til Israel

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.