To besetningsmedlemmer er drept i et angrep på en oljetanker med tilknytning til en israelsk milliardær utenfor kysten av Oman.

Det opplyser skipets operatør, Zodiac Maritime. Selskapet er eid av den israelske shippingmagnaten Eyal Ofer.

Angrepet mot tankeren Mercer Street skal ha skjedd sent torsdag kveld nordøst for den omanske øya Marirah nord i Arabiahavet. Fredag opplyser Zodiac Maritime at mannskapet igjen har kontroll over skipet og at det seiler til en trygg havn eskortert av amerikanske marinefartøyer.

Zodiac Maritime mener oljetankeren trolig ble utsatt for et piratangrep. De to som ble drept, kommer fra Romania og Storbritannia. Ingen andre besetningsmedlemmer skal ha blitt skadd.

For ti år siden var piratangrep et utbredt problem i Arabiahavet. Men det ble færre slike angrep etter at marinefartøyer fra flere land trappet opp patruljeringen i området.

De siste årene har det imidlertid vært en rekke angrep mot skip med tilknytning til Israel og Iran i og ved Persiabukta. De to landene har beskyldt hverandre for å stå bak angrepene.

Oljetankeren Mercer Street er registrert i Liberia og eid av et japansk selskap.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.


Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.