Det norskeide tankskipet Swan Atlantic ble truffet av et objekt mandag. Utenriksministeren er bekymret for utviklingen.

Det amerikanske militæret meldte om angrepet i Rødehavet mandag formiddag, skriver E24. Skipet Swan Atlantic er eid av norske Inventor Chemical Tankers.

– Skipet er truffet av et objekt. Vi har koblet inn alle som skal kobles inn. Så langt har vi ingen skaderapporter eller bilder, sier Øystein Elgan, daglig leder for Inventor Chemical Tankers.

Ingen personer ble skadet, men den betente situasjonen i Rødehavet skaper bekymring.

– Vi er svært bekymret for utviklingen i Rødehavet. Vilkårlige angrep mot sivil skipsfart er totalt uakseptabelt, sier utenriksminister, Espen Barth Eide.

Det ble i dag kjent at oljegiganten BP stanser all skipsfart gjennom Rødehavet inntil videre. De tar dermed følge med andre selskaper som allerede har stanset sin trafikk, som det franske selskapet CMA CGM, det danske rederiet Mærsk, det sørkoreanske rederiet HMM og det tyske selskapet Hapag-Lloy.

Houthi-opprørere fra Jemen står bak angrepene. Målet er å ramme israelske interesser, i sammenheng med Israels krigføring på Gazastripen. Den shiamuslimske bevegelsen har sterk tilknytning til Iran.

Forrige uke ble det norske tankskipet Strinda angrepet av en rakett som ble skutt ut fra et område houthiene kontrollerer.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.