NTB

Etter først å ha avvist anklagene om at det norskeide skipet har israelske forbindelser, kommer J. Ludwig Mowinckels Rederi med nye opplysninger.

Mandag kveld ble det norske tankskipet Strinda, som er eid av J. Ludwig Mowinckels Rederi, truffet av en krysserrakett i Rødehavet.

Houthi-bevegelsen i Jemen har tatt på seg ansvaret for angrepet. Gruppen har hevdet at tankskipet var lastet med olje og var på vei til Israel.

Administrerende direktør i rederiet, Geir Belsnes, har tidligere avvist enhver tilknytning til Israel. I en pressemelding tirsdag ettermiddag kommer rederiet imidlertid med nye opplysninger, etter at skipet har kommet seg i trygt farvann.

Skipet var på vei til Italia da angrepet skjedde, men etter planen skulle Strinda seile til Israel på starten av nyåret.

– Så er det noen som har lagt skipet på en ankomstliste i Ashdod. Det er sannsynligvis det som har blitt fanget opp. Vi mistenker at det er derfor skipet har blitt angrepet, sier Belsnes til BT.

Han understreker overfor VG
at denne seilasen ikke vil finne sted etter at skipet ble angrepet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.