Det danskeide konteinerskipet Hangzhou ble lørdag kveld truffet av en rakett i den sørlige delen av Rødehavet, men ingen om bord ble såret, opplyser Pentagon.

– Rundt klokken 20.30 Jemen-tid i dag meldte konteinerskipet Maersk Hangzhou at det var blitt truffet av en rakett i den sørlige delen av Rødehavet, står det i en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen (Centcom) natt til søndag norsk tid.

Danmarks utenriksminister Lars Løkke Rasmussen omtaler angrepet mot Mærsk-skipet lørdag kveld som «totalt uakseptabelt».

– Angrepet understreker dessverre hvor alvorlig situasjonen i Rødehavet er, sier han.

– Derfor vil vi så raskt som mulig over nyttår legge fram et forslag i Folketinget om at en dansk fregatt kan være med å avverge lignende angrep, legger han til.

Maersk Hangzhou seiler under Singapore-flagg og er eid og drevet av det danske rederiet Mærsk.

Fartøyet anmodet om assistanse under angrepet. De amerikanske marinefartøyene USS Gravely og USS Laboon besvarte nødanropet.

– Fartøyet oppgis å være sjødyktig og det er ikke meldt om sårede om bord, uttaler Centcom.

USS Gravely skjøt ned to raketter som ble skutt fra Houthi-kontrollerte områder i Jemen og som var på vei mot skipene.

Dette er det 23. angrepet der den Iran-støttede Houthi-bevegelsen angriper sivile skip siden 19. november. To norske skip er blant fartøyene som er blitt angrepet. Houthiene har sagt at de gjør dette for å markere motstand mot Israels krigføring på Gazastripen.

Halvparten av alle fartøyer unngår Rødehavet

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.