NTB

Den USA-ledede koalisjonen i Rødehavet har skutt ned en rakett og fire droner houthiene i Jemen brukte til å angripe skip i regionen, opplyser USAs forsvar.

Litt før klokken 9 lokal tid skjøt et skip fra koalisjonen ned en rakett avfyrt fra et Houthi-kontrollert område i Jemen, opplyser USAs regionale forsvarskommando Centcom.

De sier målet for raketten trolig var det USA-registrert konteinerskipet Maersk Yorktown. Det er ikke meldt om personskader eller materielle skader i forbindelse med hendelsen.

Houthiene sier de angrep tre skip. I tillegg til Yorktown, var et amerikansk marinefartøy og det de beskriver som det israelske konteinerskipet MSC Veracruz, mål for angrepet. Sistnevnte er registrert i Portugal og befant seg natt til torsdag utenfor kysten av Somalia, på vei mot De forente arabiske emirater.

Siden november har houthiene utført en rekke angrep mot skip i Rødehavet. De sier de gjør det i solidaritet med palestinerne som kjemper mot Israel på Gazastripen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.