Det greskeide skipet Tutor, som ble truffet av raketter i et houthi-angrep i Rødehavet forrige uke, har trolig sunket, opplyser marinebyrået UKMTO.

Angrepet skal ha skjedd 12. juni. Det greskeide skipet ble truffet av raketter og en fjernstyrt båt med eksplosiver og begynte å ta inn vann. Nå har det blitt funnet vrak i nærheten av der skipet var.

– Militære myndigheter rapporterer at det er observert marint vrakgods og olje ved Tutors siste kjente posisjon, skriver UKMTO. (NTB-Reuters)

Ett besetningsmedlem er fortsatt savnet. Tutor er den andre kommersielle fartøyet som blir senket i Rødehavet som følge av houthi-angrep siden november.

En video viser svakheten ved sikkerheten om bord i det greskeide skipet.

Houthi-bevegelsen i Jemen begynte å angripe sivile skip i Rødehavet og Adenbukta i november, noe som skaper store problemer for verdensøkonomien. USAs president Joe Biden har vist liten vilje til å stanse angrepene på en effektiv måte.

Bakgrunnen for disse angrepene er nokså klar: Houthiene har gjentatte ganger sagt at de angriper sivile skip for å støtte palestinerne etter at Hamas utførte sitt terrorangrep mot Israel 7. oktober. At Israel svarte på angrepet kan ikke tolereres av houthiene, som er proxy-krigere for Iran.

Hellas er et av de landene i Europa som har merket den islamske invasjonen av Europa på kroppen. At Hellas har hjulpet så mange migranter og «flyktninger» spiller ingen rolle.

Les også:

Det svake Biden-regimet gjør at 2024 blir et svært farlig år

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.