NTB

Det greskeide skipet Tutor, som ble truffet av raketter i et houthi-angrep i Rødehavet forrige uke, har trolig sunket, opplyser marinebyrået UKMTO.

Tutor ble angrepet av houthiene 12. juni. Det ble truffet av raketter og en fjernstyrt båt med eksplosiver og begynte å ta inn vann. Nå har det blitt funnet vrak i nærheten av der skipet var.

– Militære myndigheter rapporterer at det er observert marint vrakgods og olje ved Tutors siste kjente posisjon, skriver UKMTO.

Ett besetningsmedlem, som antas å ha vært i maskinrommet da angrepene skjedde, er fortsatt savnet. Forliset av Tutor er den andre senkingen av et kommersielt fartøy i Rødehavet som følge av houthi-angrep siden november.

I mars sank det britiskeide Rubymar, omtrent to uker etter at det ble skadet i et houthi-angrep.

7. oktober i fjor angrep Hamas, som har regjeringsmakten på Gazastripen, Israel, et angrep som førte til at israelske styrker gikk til krig mot Hamas. En måneds tid senere begynte Houthi-bevegelsen i Jemen å angripe sivile skip i Rødehavet og Adenbukta.

Houthiene har gjentatte ganger sagt at de angriper sivile skip for å støtte palestinerne.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.