Eksperter fra den amerikanske marinen mener det var en drone som angrep en oljetanker utenfor Oman og drepte to besetningsmedlemmer.

Angrepet mot tankeren Mercer Street, som har tilknytning til en israelsk milliardær, skal ha skjedd sent torsdag kveld nordøst for den omanske øya Marirah nord i Arabiahavet.

Fredag opplyste skipets operatør Zodiac Maritime at mannskapet igjen har kontroll over skipet. Det seiler til en trygg havn eskortert hangarskipet Ronald Reagan og destroyeren Mitscher, opplyser den amerikanske marinen.

– Sprengstoffeksperter fra marinen er om bord for å sikre at der ikke er noen fare for mannskapet, og de er forberedt på å bidra i etterforskningen av angrepet. Innledende undersøkelser peker tydelig i retning av et dronelignende angrep, heter det i en uttalelse fra marinens femte flåte.

Israelske tjenestemenn anklager Iran for å stå bak, men har ikke lagt fram noen beviser. Iran har så langt ikke uttalt seg om angrepet.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂