Amerikanske soldater på kne på dekket av en iransk hurtiggående båt 16. januar 2016. Iranerne ydmyket amerikanerne. Noe slikt vil neppe iranerne prøve seg på med Trump ved roret.

Iransk nyhetsbyrå påstår at de har plukket opp 44 besetningsmedlemmer fra to tankskip som ble utsatt for en «ulykke» i Omanbukta. Men disse opplysningene stemmer ikke med at mannskapet på Front Altair ble evakuert over til Hyundai Dubai som befant seg i nærheten.

Det stemmer heller ikke at skipene ble utsatt for en «ulykke». De ble utsatt for angrep.

At iranerne går ut med sin versjon av hva som skjer, vil i seg selv bidra til spekulasjoner om hva som foregår.

Iransk marine har reddet 44 besetningsmedlemmer fra to tankskip som tok fyr etter en «ulykke» i Omanbukta, melder Irans statlige nyhetsbyrå IRNA.

IRNA siterer en «informert kilde» som sier at «44 sjøfolk fra de to utenlandske oljetankerne som hadde en ulykke denne morgenen i Omanbukta, ble reddet opp av redningsenheten i provinsen Hormozgan og brakt i havn i Bandar-e-Jask».

De to skipene det er snakk om, er det norskeide Frontline-skipet Front Altair og Bernhard Schulte-skipet Kokuka Courageous.

Omans kystvakt har beskrevet de to hendelsene som «angrep». (NTB)

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂