Iranske ubåter under en marineøvelse i Omanbukta i 2012. Foto: Reuters/NTB

Rederiforbundet er svært bekymret for utviklingen i området rundt Omanbukta etter angrepet mot Frontline-skipet Front Altair og et annet tankskip.

– Vi er svært bekymret for den utviklingen vi nå ser i området rundt Omanbukten. Angrep på sivil skipsfart er svært alvorlig og setter maritim sikkerhet i fare, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg.

I likhet med Sjøfartsdirektoratet, ber forbundet andre skip opptre med stor varsomhet i området.

– Vi oppfordrer våre medlemmer til å være svært oppmerksomme i området rundt Omanbukta og til enhver tid å følge norske myndigheters råd og sikkerhetsvurderinger.

Ifølge Sjøfartsdirektoratet ble det Marshall Island-flaggede skipet Front Altair angrepet mellom Emiratene og Iran, og det er rapportert om tre detonasjoner på skipet. Mannskapet kom seg om bord i et forbipasserende skip og skal ikke være skadd. Det andre skipet, Kokuka Coureagous, ble også angrepet i det samme området.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.