Foto: Intel Sky & Air / Twitter.

Det John Fredriksen-eide tankskipet Front Altair står i brann i Omanbukta etter at det angivelig skal ha blitt utsatt for et angrep, melder Bloomberg.

Skipet hadde lastet olje i havnebyen Fujairah i Emiratene og satte deretter kursen til sjøs. Senere kom melding om at det sto i brann, ifølge kilder som Bloomberg siterer.

Også et annet tankskip skal være utsatt for et angrep i området.

Oljeprisen stiger etter hendelsen.

Ingen av hendelsene er bekreftet, men meldingene kom etter at et britisk sikkerhetsorgan underlagt den britiske marinen torsdag morgen sendte ut advarsel etter at en «uspesifisert hendelse» har funnet sted i Omanbukta.

United Kingdom Maritime Trade Operation, som er underlagt den britiske marinen, gir ingen ytterligere detaljer, men opplyser at hendelsen er under gransking.

Den amerikanske flåten som er stasjonert i Bahrain, opplyser at den er orientert om en hendelse i området, men talsmann Joshua Frey avviser å utdype hva det kan dreie seg om.

– Vi arbeider med å innhente detaljer, sier han.

Iransk statlig fjernsyn skriver på sitt nettsted, med henvisning til den iransk-vennlige libanesiske satellittkanalen Al-Mayadeen, at to tankskip er blitt rammet av angrep i Omanbukta, men har ikke presentert bevis eller bekreftelse som kan støtte påstanden.

Emiratene har avvist å kommentere saken.

I forrige måned ble fire tankskip utsatt for sabotasje i Omanbukta. Ett av skipene var norske Andrea Victory. De lå utenfor Emiratenes havneby Fujairah. USA mener Iran sto bak. Iran har avvist påstanden.

(©NTB)

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂