Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide skifter beite fra innsiden til utsiden av maktens korridorer. Han trådte i dag av som direktør i Sjøfartsdirektoratet for å bli lobbyist i Norges Rederiforbund.

Hareide begynte som direktør for Sjøfartsdirektoratet 1. januar 2022 og trer umiddelbart ut av denne rollen, skriver regjeringen i en pressemelding i dag.

Hareide tar over for dagens direktør i Rederiforbundet, Harald Solberg, 1. august i år. Solberg fortsetter å jobbe på lobbyfeltet, nå som direktør i Norsk Industri.

Avdelingsdirektør Alf Tore Sørheim vil fungere som sjøfartsdirektør inntil videre.

Batteridrevne skip, ofte omtalt som dekarbonisering, blir trolig blant satsingsområdene i Hareides nye stilling.

Jeg har blitt godt kjent med næringen gjennom jobben som sjøfartsdirektør og ser veldig frem til å bidra i en næring som er fremoverlent og svært omstillingsdyktig med høye ambisjoner både når det gjelder dekarbonisering og digitalisering av næringen, sier Hareide i Rederiforbundets pressemelding.

President Harald Fotland i Norges Rederiforbund legger ikke skjul på at Hareides gode kunnskaper fra innsiden av maktens kontorer gjør ham interessant.

– Hareides fartstid fra regjering og Stortinget, samt stillingen som direktør i Sjøfartsdirektoratet, gjør han godt rustet til den nye jobben.

Hareide er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han var klima- og miljøminister i Kjell Magne Bondeviks (KrF) andre regjering og samferdselsminister i Erna Solbergs (H) regjering.

Han trakk seg som leder for Kristelig Folkeparti i 2019 etter at han ønsket å søke samarbeid med venstresiden, noe flertallet av partiet hans avviste.

Nytt farvann: Knut Arild Hareide blir leder av Sjøfartsdirektoratet

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.