Et israelskeid tankskip er kapret utenfor Aden, melder etterretningsfirmaet Ambrey. Amerikanske kilder bekrefter opplysningen. Houthiene har hele tiden truet med å kapre israelske skip og det kan være de har gjort alvor av truslene.

NTB snakker om at skipet er beslaglagt, dette er et ord som passer på en statlig handling. Dette minner mer om en kapring og er også ordet eieren, Zodiac Maritime, bruker: Sjørøveri.

Tanksipet The Central Park, administrert og eid av Zodiac Maritime, ble beslaglagt i Adenbukta, ifølge Ambrey. Zodiac Maritime eies av den israelske milliardæren Eyal Ofer.

Det er ikke klart hvem som sto bak beslaget. Byen Aden kontrolleres av styrker alliert med Jemens internasjonalt anerkjente regjering og en Saudi-ledet koalisjon som har kjempet mot Jemens iransk-støttede Houthi-opprørere i flere år. (NTB)

Amerikanerne sier de følger situasjonen. Hvis houthiene får lov å kapre et israelsk skip vil det være et alvorlig tilbakeslag for Israel.

The U.S. defense official said that it appeared “an unknown number of unidentified armed individuals” seized the ship.

“U.S. and coalition forces are in the vicinity and we are closely monitoring the situation,” the official said.

 

https://apnews.com/article/israel-palestinians-hamas-war-yemen-ship-attack-526842504dc9f6bb7ca6e1d5104f77a3

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.