Jemenitter seiler ut til det kaprede skipet Galaxy Leader med fiskebåter. Der kan de tråkke på amerikanske og israelske flagg og ta selfies mens det spilles moralsk «oppbyggelig, patriotisk» musikk, viser en reportasje fra skipet sendt på TV-kanalen al-Arabiya onsdag.

Gruppeutflukter

Galaxy Leader er et kommersielt cargo-skip som er beslaglagt av jemenittiske Houthi Ansar Allah. 

Opprørerne har organisert gruppeutflukter ombord. Det meldes også at de har lagt israelske og amerikanske flagg på dekket som besøkende kan tråkke på. Al-Araby TVs reportasje viser jemenitter «feriere» ombord på skipet og ta selfies. Houthiene sier at skipet er blitt en turistattraksjon.


Galaxy Leader ble i forrige måned kapret av terrorister som hevdet at skipet hadde «tilknytning» til Israel. Senere har det vist seg at skipet er i britisk eie, men administrert av et japansk selskap og at det ikke var israelske statsborgere ombord.

Skipet ser altså ut til ikke å ha tilknytning til Israel, men det later ikke til å affisere Houthi-guvernøren Muhammad Ayash Qahim: 

– Ethvert skip med tilknytning til Israel vil bli beslaglagt og slept til land. 

Iran involvert

USA mener at Iran er involvert i planlegning og gjennomføring av drone- og rakettangrep fra Jemens Houthi-gruppe mot Israel og skip i Rødehavet, ifølge sikkerhetsrådgiver Jon Finer i Det hvite hus torsdag:

– Houthiene ville hverken hatt våpnene, efterretningen eller motivasjonen til å gjøre dette uten støtte fra Irans islamske revolusjonsgarde, IRGC.

Mannskapet på Galaxy Leader, 25 sjømenn fra Filippinene, Mexico og Bulgaria, sitter i fangenskap i Jemen – men det kan se ut som at de, eller noen av dem, allerede er dypt inne i Stockholms-syndromet:

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.