FNs sikkerhetsråd. Foto: Pontus Höök / NTB

USA kommer ikke til å svare ja når FNs sikkerhetsråd skal avgjøre om Palestina får bli fullt FN-medlem. Dermed er døren lukket.

Det sier en talsperson for amerikanske myndigheter torsdag kveld.

NTB-Reuters melder om saken torsdag kveld.

Nei-stemmen fra USA betyr at det som omtales som Palestina ikke kommer til å bli FN-medlem, i hvert i denne omgang.

Talspersonen sier at «premature handlinger i New York, selv med de beste intensjoner, ikke vil bety status som stat for det palestinske folk».

USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield mener at det er vanskelig å se for seg hvordan den palestinske søknaden skal kunne bidra til en tostatsløsning i konflikten mellom Israel og palestinerne.

Tidligere denne måneden uttalte USA at etablering av en uavhengig palestinsk stat bør være resultat av direkte forhandlinger mellom Israel og palestinerne, og ikke gå via FN.

Det er ikke mye i de aktuelle, palestinske områdene som minner om en fungerende stat.

Vestbredden styres av et korrupt, men til en viss grad operativt Fatah-regime.

Gaza styres av en av verdens mest ekstreme islamistiske terrororganisasjoner, Hamas, som for tiden for øvrig er i krig med Israel som følge av sin terrorvirksomhet.

Man må strekke definisjonen av en statsdannelse temmelig langt for å komme frem til at en miks av disse to områdene skal kvalifisere til medlem i FN.

Derfor blir det ikke noe av et medlemskap i denne omgang.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.