Utenriksminister Anniken Huitfeldt utenfor FN-hovedkvarteret i New York. Foto: Pontus Höök / NTB

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt snakker om Midtøsten i forbindelse med et møte i FNs Sikkerhetsråd. Hennes bidrag er å forklare hvordan Israel «er et stort hinder for fred».

NTB forteller at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har holdt et pressemøte i forkant av møtet i FNs sikkerhetsråd onsdag.

 – Situasjonen på bakken er ustabil, fastslo utenriksminister Anniken Huitfeldt før hun åpnet et FN-møte om konflikten mellom Israel og Palestina.

– Vi trenger å styre situasjonen inn på et bedre spor, understreket hun.

Huitfeldt var tydelig på hva og hvem som er skyld i at det overhodet er ufred i Midtøsten. Ifølge NTB beskrev hun Israels bosetninger i okkuperte palestinske områder som «et stort hinder for fred». Videre viste hun til en palestinsk familie som ble kastet ut av sin bolig i Øst-Jerusalem natt til onsdag.

– Alt dette må stanse, framholdt hun.

Det som skal til for at alle Israels fredelige, muslimske naboland kan leve i harmoni og velferd, er altså at «alt dette» Israel holder på med, blir stanset.

Det er fare for ytterligere oppblussing av konflikten når som helst, ifølge Huitfeldt, som frykter at den ikke lenger får nok oppmerksomhet.

Anniken Huitfeldt har i en årrekke fremstått som nokså aktiv og ensidig i sin støtte til palestinerne, og gang på gang har hun fordømt Israel. Dette fortsetter hun nå med i sin rolle som norsk utenriksminister.

Ifølge NTBs referat tar hun ikke for seg den betydelige palestinske terroren mot Israel, i form av alt fra knivstikking og steinkasting til stadige rakettangrep mot sivile mål i Israel. Dette anser hun åpenbart ikke som noe nevneverdig «hinder for fred».

Norge har formannskapet i Sikkerhetsrådet i januar. Under åpningen av onsdagens møte holdt FNs spesialkoordinator Tor Wennesland en orientering om situasjonen i Israel og de palestinske områdene.

Under Norges dyrekjøpte, men kanskje ikke altfor betryggende ledelse i Sikkerhetsrådet har også andre aktivister fått innpass med sin agenda. Det er trolig få som blir overrasket over at noen har klart å få også denne konflikten til å handle om – ja, nettopp: klima. NTB beretter:

På møtet deltar også representanter for miljøorganisasjonen Ecopeace, som vil rette søkelyset mot klimaendringer og vannmangel i områdene der konflikten utspiller seg.

Les også: 

Hva er formålet med å holde fast ved en feilslått politikk?

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.