Norges FN-ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet. Foto: AP Photo/John Minchillo

FNs sikkerhetsråd møtes tirsdag for å diskutere de voldsomme sammenstøtene i og rundt al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. De fleste har en anelse om hva utfallet av møtet blir.

Det er kilder i diplomatiet som opplyser om dette møtet til AFP.

Norge har bedt om møtet sammen med De forente arabiske emirater, Frankrike, Irland og Kina, melder NTB-AFP.

Møtet skal holdes bak lukkede dører, og det kommer etter flere dager med sammenstøt rundt moskeen som ligger på Haram al-Sharif, også kjent som Tempelhøyden, i Jerusalem.

Dette er jødenes helligste sted og det tredje helligste stedet for muslimer etter Mekka og Medina.

I løpet av påskehelgen ble rundt 170 personer skadd i voldsomme sammenstøt, blant annet da israelsk politi tok seg inn i moskeen. I år sammenfaller påsken både med den jødiske høytiden pesach og den muslimske fastemåneden ramadan.

Basert på tidligere erfaringer med hvordan FN nærmest på automatikk håndterer spørsmål knyttet til denne konflikten, er konklusjonen nokså på forhånd:

Det blir enda en ensidig fordømmelse av Israel, og knapt ett kritisk ord mot de palestinske terrorister som kaster stein, knivstikker og angriper israelere – for å drepe.

Den norske FN-delegasjonens leder Mona Juul vil neppe bidra til å endre bildet. Nettopp unyansert hets mot Israel har lenge vært en flaggsak for Norge i disse sammenhenger, noe som ikke er bedret etter at «palestinavennen» Anniken Huitfeldt ble norsk utenriksminister.

Denne saken skal behandles i Sikkerhetsrådet, der Israels tradisjonelle støttespiller USA har vetorett.

Men likevel har også Sikkerhetsrådet hele 79 ganger klart å fordømme Israel, og USAs støtte til landet er ikke blitt større etter at Biden overtok i Det hvite hus.

Man trenger derfor neppe vente seg en uttalelse der FN klart tar avstand fra den økende voldsopptrappingen fra palestinerne. Men på den annen side; mirakler kan skje, ikke minst knyttet til bibelsk land.

Les også:

Hva skal Mona Juul bidra med i FNs Sikkerhetsråd?

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.