Utenriksminister Anniken Huitfeldt i Norges FN-delegasjon. Foto: Pontus Höök / NTB

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er bekymret for den økonomiske situasjonen til FNs organisasjon for palestinske flyktninger. Nå åpner hun nasjonens felles lommebok, og deler ut mer i støtte fra Norge.

NTB forteller at støtten til FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) nå økes,  slik at Norge totalt bidrar med 1,1 milliarder kroner over en periode på fire år.

– UNRWA har en nøkkelrolle for å sikre at rettighetene og de grunnleggende behovene til de palestinske flyktningene blir dekket og er også viktig for stabilitet i Midtøsten, sier Huitfeldt i en pressemelding.

Huitfeldt er kjent for sitt engasjement gjennom mange år til fordel for nettopp palestinsk side i konflikten med Israel. Som utenriksminister får hun nå anledning til å bruke nasjonens lommebok til å gi uttrykk for sine sympatier.

Hun delte nyheten om den økte støtten da hun møtte UNRWAs generalkommissær Philippe Lazzarini i Oslo fredag.

Bidraget omfatter 700 millioner kroner over fire år til organisasjonens kjernebudsjett og 400 millioner over fire år til de humanitære programmene.

Det er ikke spesifisert hvilke kontrollrutiner man skal ha for at disse midlene havner i de rette hender.

Les om hvordan det tidligere ofte har gått med slik støtte til palestinerne: 

Ledelsen for palestinsk LO tiltalt for korrupsjon

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.