Elon Musk. Stillbilde: Real Time with Bill Maher / YouTube.

Det eneste virkelige spørsmålet som gjenstår i Ukraina-krigen, er om Ukraina mister tilgangen til Svarte­havet eller ei, sier Elon Musk i en post på X lørdag.

Musk, som kategorisk utelukker at Russland vil ta hele Ukraina, anbefaler i posten en forhandlings­løsning før det skjer.

Det var et tragisk sløseri med liv at Ukraina angrep en større hær som hadde dybdeforsvar, minefelt og sterkere artilleri, når Ukraina manglet panserkjøretøyer og luftherredømme! Enhver idiot kunne ha forutsagt det.

Min anbefaling for et år siden var at Ukraina burde forskanset seg og brukt alle ressurser på forsvar. Og selv da er det vanskelig å beholde terroritorium som ikke har sterke naturlige barrierer.

Det er ingen sjanse for at Russland tar hele Ukraina, da den lokale motstanden vil være av ekstrem intensitet i vest, men Russland vil helt sikkert vinne mer terreng enn de har i dag.

Jo lenger krigen varer, desto mer territorium vil Russland vinne, helt til de når Dnipro, som er vanskelig å forsere. Men hvis krigen varer lenge nok, vil også Odessa falle.

Om Ukraina mister all tilgang til Svartehavet eller ikke, er etter min mening det virkelige spørsmålet som gjenstår. Jeg anbefaler en forhandlingsløsning før det skjer.

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.