To faktorer legger premissene for at Vesten havner i direkte krig med Russland: Zelenskyj sier at kun full tilbakeerobring av alle territorier, inklusive Krim, er godt nok. Full seier og russisk tilbaketrekning.

Amerikanerne og Jens Stoltenberg gir ryggdekning når de sier de vil stå skulder ved skulder med Ukraina: As long as it takes.

Det er det samme som å skrive ut en militærstrategisk blankosjekk.

Zelenskyj viste hva dette betyr under besøket i USA: Takk for Patriot-missilene, men vi trenger mer. Det har vært refrenget hele tiden: Vi trenger mer. Vesten skal levere våpnene til å slå Russland.

Som nabo til Russland burde Norge og regjeringen være opptatt av muligheten for å havne i direkte konflikt med Russland.

Forsvarsminister Gram sier at Russland aldri vil tørre å gi seg på Nato. De vet de vil tape. Samtidig sier de at Russland må tvinges i kne i Ukraina, hvis ikke vil de gi seg på andre land.

Dette er ikke konsistent tenkning.

På vestlig side driver man cherry-picking av hva man ønsker å forholde seg til. Det er ved å dannes en allianse som ikke dilter etter USA og EU i deres ubetingede støtte til krigen. De liker ikke det de ser.

Xi Jinpings tre dager lange besøk i Saudi-Arabia er bare ett tegn blant mange.

Krig er for alvorlig til at man kan velge hva man vil forholde seg til. Mediene har forandret rolle. De stiller ikke lenger spørsmål.

Men det tilsier sunn fornuft at man gjør. Og det er nok å ta av.

Zelenskyj sa i natt at pengene til Ukraina er en god investering for USA. Det sies at penger fra kryptokjeltringen Sebastian Bankman Fried og hans pyramidespill FTX har gått via Ukraina og tilbake til Demokratene og støttespillere i USA. Demokratene har en lang historie med forretninger i Ukraina noe Joe Biden utmerket vet. Nå er hans sønn Hunter i søkelyset og det kommer ikke til å forsvinne selv om mediene stritter i mot. Det som fremkommer i Twitter Files lar seg ikke ignorere.

Norske medier følger lojalt anvisningene fra Washington: De skriver ikke om det, men sørger for å sverte ELON MUSK gå godt de kan. Det holder ikke.

Twitter Files viser at man ikke kan overta makten i en supermakt uten å etterlate spor.

Vestlige forstår ikke hva det vil si at resten av verden er korrupt. Men det betyr ikke at de ikke kan lese. Bidens har drevet «forretninger» over hele kloden. Andre land har også e-tjenester som gir lederne daily briefs. Dette er ledere som er eksperter på korrupsjon. It takes one to know one. De ser at Biden crime family er en av dem.

Dette forsvinner ikke selv om norske og amerikanske medier ikke vil omtale det.

Selv en journalist som Kristian Mouritzen i Berlingske som er ihuga anti-Trump og har kolportert all gørra fra Washington Post og New York Times i årevis, og støttet Biden, begynner å ane uråd. Det har gått opp for Mouritzen at Danmark er koblet opp til et tog til helvete og ingen drar i bremsen.

Men under overfladen lurede ifølge flere amerikanske medier et stort spørgsmål, som Biden håbede Zelenskyj kunne kaste mere lys over: Hvordan afsluttes krigen, som amerikanerne og Vesten i det hele taget frygter kan risikere at blive en årelang konflikt, der vil koste dyrt.

Det har gått opp for Washington at Zelenskyj og hans krets er umettelige. De vil «ha det hele» som danskene sier. Og USA skal betale. Det er slett ikke den støtte blant velgerne for den vanvittige pengebruken. Det er den som har skapt inflasjonen, ikke bare i USA. Nå ligger en ny pakke på bordet der Ukraina får over 40 milliarder dollar. Karsten Friis i NUPI synes det er fint. Penger er blitt som vann, eller: Det er noe man kan kryste ut av borgerne.

Hvor lang tid tar det før det går opp for folk at det er en sammenheng mellom Zelenskyj og de høye strømprisene? Støre sier han ingenting kan gjøre. Alt er Putins feil. Men en politiker som fraskriver seg ansvar vil før eller siden bli stilt til ansvar.

Biden utmanøvrer USA

Biden-regimet har en god stund forsøkte å sende signaler til Kyiv om at det er på tide å tenke forhandlinger. Men USA har bundet seg til masten. Biden brukte uttrykket «rettferdig fred» onsdag, men fikk kontant svar: Full seier.

Svaret tilbage lød: »For mig som præsident er en retfærdig fred ingen kompromisser.«

Ingen kompromisser. Tygg på den. Hvem skal betale den kompromissløse krigen? Vesten, spesielt USA. Er tyskerne villig til å fryse for Ukraina? Er amerikanerne villig til å tåle mer inflasjon?

Mediene forsøker å glatte over å dandere virkeligheten, men de første sprekker har for lengst vist seg.

Zelenskyj sagde også i sin tale til Kongressen, at han havde givet Biden en plan for fred i Ukraine.

Men talsmænd for Det Hvide Hus sagde, at den holdt sig til den tipunktsplan, som Ukraine tidligere har fremlagt, og som grundlæggende er en total russisk overgivelse og en tilbagetrækning af samtlige russiske styrker fra besatte områder – inklusive Krim.

Putin værer svakhet og en nasjon som overspiller og tror andre skal redde den, stiller seg laglig til for hogg. Russerne skal bare vente og trette ut Vesten. Dette har de gjort mange ganger før opp gjennom historien. Russerne er lært opp til å lide og ikke vente seg noe. Det er ikke Vesten. Vi er lært opp til det motsatte: Kreve. Men slik fungerer ikke en krig.

Vesten har viklet seg inn i et spill hvor det gjelder helt andre regler. Dette passer Putin, han er på hjemlig mark. Det første han gjorde da han kom til makten var å starte en ny krig i Tsjetsjenia. Det ville være som om USA skulle sagt at de ville vende tilbake til Vietnam eller Afghanistan for å gjenvinne tapt ære.

Men problemet er at USA har mistet æren under Biden. Det vil ikke allierte forstå. Også de er æreløse. De leker med sin egen befolkning og vil innføre et grønt skifte som betyr avindustrialisering og kontrollsamfunn. Et autoritært styre. Også her er Putin på hjemmebane.

»Vi vil gerne have flere Patriotmissiler, hr. præsident. Undskyld, men vi er i krig,« sagde Zelenskyj til Biden.

Zelenskyj har nakkegrepet på Biden-regimet som nå har tidenes pakke på 1900 milliarder kroner liggende klar til godkjenning i Kongressen. De bruker trykkpressen for hva det er verd og sier som Solkongen:

-Etter oss syndfloden.

 

 

 

 
Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.