Mot slutten av Trumps periode forsøkte Nancy Pelosi å piske opp frykt for at Trump ville starte en krig for å bli sittende. Var atomvåpnene sikre? Forsvarssjef Mark Milley kontaktet sin kinesiske motpart for å forsikre om at USA ikke kom til å angripe. Nå virker det som om Demokratene forsøker å starte en krig med Russland. Vi hører ingen bekymringsmeldinger fra politikere og mediene. Tvert om, de deltar i krigshisseriet. Har de glemt at Russland er en atommakt?

Tucker Carlson har lenge påpekt det historiske skiftet som skjedde da Demokratene gikk fra å være myke overfor Russland til å bli et krigshissende parti. Mange som før var for intervensjoner er blitt mot. De ser at resultatene er magre og at USA forblør. Men Demokratene og en del Republikanere er mer for enn noen gang. De vil sette Putin på plass. I hans egen bakgård?

I begynnelsen av desember foreslo senator Roger Wicker krig med Russland hvis Putin invaderer Ukraina. Han. utelukket heller ikke atomvåpen. Wicker er ingen hvem som helst. Han sitter i forsvarskomiteen i Senatet.

«Military action could mean that we stand off with our ships in the Black Sea and we rain destruction on Russian military capability,» Wicker said.

The Mississippi senator was sharing his thoughts on a two-hour call between President Joe Biden and President Vladimir Putin, during which Biden threatened sanctions over the situation with Ukraine.

«I hope there was a show of resolve,» Wicker said. «That we think this would be a game-changer for free Europe and something the United States and our allies cannot tolerate.»

Wicker brought up the idea of a nuclear strike against Russian military power, saying, «We don’t rule out first-use nuclear action.»

Tidligere ville en slik uttalelse blitt hengt ut som tegn på galskap og fordømt som dypt uansvarlig. Nå glir den ned. Det er skat et klima i Washington der en senator kan true russerne med atomvåpen.

Det later til at hele Washington deltar i et krigshysteri.Det er bare tre uker siden Ukrainas president måtte be Biden roe seg ned da han advarte Zylenskyj om at russiske tanks snart kunne rulle inn i Kiev. -Ikke spre panikk, advarte Zelenskyj på en pressekonferanse for utenlandsk presse med tydelig adresse til Biden.

Men amerikanske tjenestemenn holder ikke opp. Nå sprer de skrekkscenarier om storkrig og igjen er det erobring av Kiev som nevnes som et sannsynlig scenario. Hvilken interesse skulle Putin ha av å underlegge seg Kiev og hele Ukraina? Det ville koste mye i blod, penger og anseelse. Putin er en autokrat, men han er ikke en galning.

Men det kan det se ut som om Biden og Washington er blitt.

Kampanjen mot Russland  har pågått over lang tid. Dette er de samme folkene som kokte sammen historien om at Trump var en stråmann for Putin. Tissehistorien med prostituerte i Moskva er flere år gammel, viser det seg, men slikt som mediene vet fester seg.

Biden lovet å være tøff mot Putin, men har vist seg å være det stikk motsatte. Han åpnet Nordstrøm 2 og klarte heller ikke sette russerne på plass etter hacking av oljeledning og kjøttindustri i USA.

Biden har nesten ingen kort å spille. Litt troppeforflytning skremmer ingen. Men ord har Biden og hans folk nok av. At de kan få konsekvenser, synes de ikke forstå.

Fullskala invasjon

Amerikanske tjenestemenn regner med en «fullskala invasjon». De ser for seg storkrig. Selv Reuters må konstatere at det skjer uten fremleggelse av bevis.

Russland har samlet rundt 70 prosent av styrkene de trenger for å innlede en fullskala invasjon av Ukraina, sier amerikanske tjenestepersoner til Reuters.

I løpet av de siste to ukene har antall taktiske bataljoner i grenseregionen økt fra 60 til 83, og ytterligere 14 er på vei, sier to anonyme tjenestepersoner til nyhetsbyrået.

Når det kommer til tidspunktet for en eventuell invasjon, mener tjenestepersonene at forholdene vil ligge best til rette for transport av militærenheter fra rundt midten av februar og til utgangen av mars. Det, kombinert med det voksende antallet russiske styrker i nærheten av Ukraina, kan bety at vinduet for diplomati er i ferd med å lukkes, heter det.

Tjenestepersonene mener at Kiev vil falle innen et par dager om Russland invaderer, og at en fullskala invasjon vil føre til at Ukraina mister mellom 5.000 og 25.000 soldater, mens Russland mister mellom 3.000 og 10.000. De sivile tapene anslås til mellom 25.000 og 50.000.

Invasjonen vil også drive millioner av mennesker på flukt, heter det. (NTB)

Et slikt scenarie virker forrykt og er i seg selv fryktskapende.

Vidoen

Så hevdet New York Times at amerikanerne mener å vite at russerne planlegger en false flag operasjon. Den skal være påskuddet til å gå til krig.

Planen skal, ifølge det kilder sier til The New York Times , gå ut på å bruke en forfalsket video for å anklage Ukraina for å ha tatt livet av russere eller russisktalende personer i det østlige Ukraina.

– Vi har informasjon om at russerne trolig vil fabrikkere en grunn til å invadere. Vi tror Russland vil produsere en veldig grafisk propaganda-video, som vil inkludere lik, skuespillere som skal spille sørgende og bilder av ødelagte områder, sier Pentagons talsperson John Kirby.

Raseriet en slik video ville utløst skulle rettferdiggjøre et angrep på Ukraina, eller få separatistledere i Donbas-regionen øst i Ukraina til å invitere til en russisk intervensjon, ifølge etterretningen.

Kildene ville ikke vise til konkrete bevis for den påståtte planen eller fortelle hvordan de har fått vite om den. Men Russland skal tilsynelatende ha kommet langt i planleggingen, og amerikansk etterretning er sikre på at planen er under seriøs overveielse. (NTB)

Dette var torsdag 3. februar. På utenriksdepartementets pressekonferanse fikk Ned Price kjørt seg av en journalist fra AP, vanligvis vennlig stemt. Men journalisten ville vite hva påstandene bygget på. Det kunne ikke Price si og viste til «sources and methods». Man kunne merke skepsisen vokse i rommet.

Price kommer fra CIA.

Tucker Carlson har hudflettet Biden for Ukraina-eventyret. Under et møte bak lukkede dører ba kongressrepresentant Jim Cooper om at sikkerhetstjenestene måtte sjekke Tucker. Kanskje han var en russisk påvirkningsagent? Fantes det noen måter å uskadeliggjøre ham på?

Slik er Washington blitt under Demokratisk styre. Representanter ber e-tjenestene ta ut journalister. I dette tilfelle den mest populære av dem alle. .Målinger viser at Tucker også slår an hos unge Demokrater. Da begynner han å bli virkelig farlig.

Stoltenberg bidrar så godt han kan.

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener Russland er i ferd med å bygge opp sitt største militære nærvær i Hviterussland siden den kalde krigen.

– De siste dagene har vi sett en betydelig bevegelse av russiske militære styrker inn i Hviterussland. Dette er den største russiske styrkeutplasseringen der siden den kalde krigen, der det ventes 30.000 soldater, Spetsnaz-spesialstyrker, kampfly, inkludert SU-35, Iskander-missiler og S400-luftforsvarssystemer, sa generalsekretæren på en pressekonferanse torsdag.

Ifølge ham vil dette bli kombinert med Russlands årlige kjernefysiske styrkeøvelse nå i februar.

Alt i alt har Russland oppmarsjert godt over 100.000 soldater rundt Ukraina, ifølge Stoltenberg.

Og Egeland. Han er nesten like krigshissersk som amerikanerne.

Advarer om massiv flyktningkrise hvis det blir krig i UkrainaID: 17837883

Opp til to millioner mennesker som bor langs frontlinjen øst i Ukraina, risikerer å bli drevet på flukt hvis konflikten trappes opp, advarer Flyktninghjelpen.

– Liv og sikkerhet for millioner av mennesker i Øst-Ukraina står på spill mens vi venter på et politisk gjennombrudd i den fastlåste situasjonen, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland, som besøker Ukraina denne uken.

I en pressemelding advarer han om dystre framtidsutsikter for den sivile befolkningen i det konfliktrammede området.

– Vi må ikke undervurdere de menneskelige lidelsene ved en ny konflikt. Den vil resultere i et økt antall sivile tap, massive fordrivelser og en dramatisk økning i de humanitære behovene, sier han. (NTB)

Merker ikke disse aktørene at krigshisseriet ikke slår an. Biden er ved å devaluere ikke bare sin egen, men også USAs standing i verden, til en annenrangs nasjon.

Du leker ikke krig med en atommakt. Hva går det av Biden-regimet? Er de gått fra forstanden?

Rent geopolitisk er det verste allerede skjedd: Biden-regimet har skjøvet Putin i armene på Xi Jinping.

Da Trump tiltrådte spådde historikeren Neill Ferguson at USA og Russland kom til å gå sammen for å forsvare vestlig sivilisasjon, mot islam og Kina. Men Demokratene, mediene og den dype staten torpederte en slik tilnærming med sin Russia Collusion. Nå kan Biden ta opp igjen tråden og Washington kan drive Russia-bashing og drive Putin i armene på Kina. Før kunne tjenestemenn i State Department dette spillet. Nå virker det som om de har gått fra forstanden.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.