Biden hadde lørdag en timelang samtale med Putin. Det er ikke lett å bli klok på Bidens budskap: Han advarer Putin mot store menneskelige omkostninger ved en krig, og at det vil få konsekvenser for Russland. Samtidig sier han at USA vil fortsette på det diplomatiske sporet.

USAs president Joe Biden advarte lørdag Vladimir Putin om at en russisk invasjon av Ukraina vil føre til store menneskelige lidelser.

Det opplyser Det hvite hus lørdag etter en samtale mellom Biden og Putin som varte i en time og to minutter. Tonen omtales som «profesjonell», men samtalen førte ikke til noen grunnleggende endringer, sier en amerikansk kilde til AFP.

Den amerikanske presidenten sa også at et russisk angrep på Ukraina vil føre til «raske og store kostnader» for Russland. USA vil fortsette Ukraina-diplomatiet, men er også forberedt på andre scenarioer, var Bidens budskap. (NTB)

Dette minner om da Biden for et par uker siden kom til å si at hvis det ble en mindre invasjon, kom ikke USA til å foreta seg noe.

Det står i en merkelig kontrast til de alarmerende meldingene om at russerne er rett rundt hjørnet.

President Zelenskyj sier de har en annen informasjon enn den Washington sprer. Han ber Biden slutte å si at krigen er overhengende og at russerne vil være i Kiev innen 72 timer. Dette er til hjelp for våre fiender og spre panikk, sa Zelenskyj.

“The truth is we have different information,” Zelenskyy told Fox News reporter Trey Yingst. “And now the best friend for enemies is panic in our country. And all this information that helps only for panic doesn’t help us.”

“We have to be ready,” Zelenskyy explained. “Each day. And it began not yesterday. It began in 2014. So we’re ready. And that’s why we’re here. That’s why you see how are team work.”

Det er ganske spesielt at den amerikanske presidenten blir satt på plass av landet han vil redde.

Da Trump ble kritisert for sin telefonsamtale med den ukrainske presidenten, offentliggjorde han samtalen. Det ble også debatt om Bidens samtale med Zelenskyj, men ingenting ble offentliggjort.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.