Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj raser mot Elon Musk spørreundersøkelse på Twitter, der han foreslår at Russland får beholde Krim. Mer enn to millioner har stemt, og tirsdag morgen går vel 60 prosent av stemmene mot Musks forslag.

Musk foreslår en forhandlingsløsning på krigen, som han vil at folk skal stemme ja eller nei til. Blant forslagene er at Krim skal bli anerkjent som russisk slik det har vært siden 1783, «inntil Krustsjovs feilgrep», og at det skal holdes nye folkeavstemninger i de ukrainske fylkene som Russland har annektert, men da under FN-overvåking.

Tweeten ble lagt ut mandag ettermiddag, og kl 0720 tirsdag morgen har mer enn 2,2 millioner stemt. Ukrainas president svarte med sin egen tweet der han spør folk om hvilken Elon Musk folk liker best, en som støtter Russland, eller en som støtter Ukraina. Tweeten ble lagt ut to og en halv time etter at Musk la ut sin spørre-tweet, og tirsdag morgen har mer 1,7 millioner stemt, overveldende i favør Ukraina.

Elon Musk har gitt uvurderlig støtte til Ukraina ved å gi det ukrainske forsvaret tilgang til Starlink, et satelitt-basert samband.

Hver gang Oleksiy og hans artilleri-soldater treffer et russisk mål, har de en person å takke: Elon Musk, verdens rikeste mann. Oleksiy – som nektet å gi etternavnet sitt av sikkerhetsgrunner – er nå en superbruker av Starlink, et satellittkommunikasjonssystem som eies av Musks.selskap SpaceX. (Politico)

I sitt svar til Zelenskyj skriver Musk at han fortsatt støtter Ukraina, men at en opptrapping av krigen vil forårsake mye lidelser og skade for Ukraina, og muligens resten av verden.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.