Ukraina sier de sitter å bevis for at russerne bruker Elon Musks Starlink. Men påstandene er svevende og uspesifikke. Ukrainerne sier ikke at det er Musk som har gitt dem tilgangen, men det er inntrykket som etterlates hos publikum

Og det er kanskje meningen.

Musk stilte opprinnelig Starlink til disposisjon for ukrainerne, gratis. Men forutsetningen var at de brukte systemet defensivt. Da ukrainerne ville bruke det til å angripe Krim trakk Musk tillatelsen tilbake.

Kanskje ukrainerne prøver å si takk for sist. Også Biden-regimet har et horn i siden til Musk.

Ukrainas forsvar har publisert et lydklipp som de sier beviser at russiske soldater har brukt Starlink-systemer for å kommunisere.

Starlink er en satellittbasert internettjeneste fra SpaceX, som er eid av Musk. I samtalen snakker soldatene om utplassering av Starlink på fronten øst i Ukraina, ifølge det ukrainske forsvaret.

Ukraina uttaler seg ikke om omfanget av russernes angivelige Starlink-bruk eller hvordan de skal ha skaffet utstyret. En talsperson sier imidlertid at bruken begynner å bli systematisk. (NTB)

 

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.