Ordføreren i den lille landsbyen Clermont-d’Excideuil med 240 innbyggere i det sydvestlige Frankrike, oppdaget tidlig mandag morgen 11. mars omfattende skjending av graver på stedets kirkegård. Graffitien dekket blant annet graver, krigsminnesmerket, kirkedøren og en fontene. Kirken som ligger 300 meter fra kirkegården, var også tagget.

– Frankrike tilhører allerede Allah

«Frankrike tilhører allerede Allah», «Underkast dere Allah», «God ramadan, ikke-muslimer: Frankrike tilhører allerede Allah» er spraymalt med store bokstaver på én gravplass. På en annen står det «God ramadan, ikke-muslimer». Et sted står det «Kouffars» (vantro).

«GWER» som kan oversettes til «hvit person», «vestlig» eller «ikke-muslim» på algerisk arabisk, står på to graver. Dørene på den nærliggende kirken ble tagget med «ramadan mubarak».

– Trodde ikke det kunne skje her

Gravskjendingen som skal ha skjedd om natten, har sjokkert den lille landsbyens befolkning og gjort dem rasende. 

Ordføreren kontaktet ifølge FranceInfo, politiet med det samme: 

– Det er merkelig at sånt skal skje på et så lite sted. Jeg trodde sånt bare skjedde andre steder.

Folk som har kjempet for et fritt land

En av innbyggerne i Clermont-d’Excideuil påpekte det symbolske ved gravskjendingen: 

– Det viktigste ved gravskjendingen er symbolikken. Vi taler om krigsminnesmerket, om mennesker som kjempet for et fritt Frankrike. Folk er virkelig opprørt, sjokkert, noen til og med traumatisert. Det går kaldt nedover ryggen på meg og jeg får frysninger.

Statsadvokaten i Périgueux har iverksatt efterforskning av «grovt skadeverk».

2339 greske kirker skjendet 2015–2020

 

Har du ikke lest Douglas Murrays bok «Europas underlige død», så gjør det nu. Både støtter du Document og gjør deg sterkere rustet i diskusjoner.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.