Torbjørn Røe Isaksen under Finansnæringens dag i Oslo den 28. mars 2023. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Samfunnsredaktør i E24 Torbjørn Røe Isaksen påpeker i en kommentar tirsdag at grove antisemittiske utsagn florerte i kommentarene til Per-Willy Amundsens Facebook-innlegg.

Den tidligere Høyre-politikeren unnskylder ikke innleggene. Ikke desto mindre er han svært betenkt over tankegodset som FrP-politikerens uvenner legger for dagen på Facebook-veggen hans.

«Det er flaut hvor mange jøder som er kriminelle. Selv om det finnes gode jøder også (…)», skriver en.

«Støtt så mye du vil, snart vil det ikke være noe som heter Israel å støtte», skriver en annen.

En kommenterer «ondskapen de er kjent for som jøder» og ber europeerne ta jødene tilbake «hvis dere er så glade i sionistene». Posten, som også avsluttes med et bilde av Hitler, spør om Holocaust skjedde fordi «(…) alle europeere visste hvor onde jødene var?»

«Sionisme slik det uttrykkes av staten Israel er virkelig det jødiske motstykket til IS».

«Same shit, different name», står det på en plakat med et likhetstegn mellom det israelsk flagget og nazistenes hakekors. Det er en av mange poster som viser varianter av det israelske flagget og nazistenes hakekors. Budskapet er klart: Israel er blitt som nazistene.

«Sionisme er den nye nazismen», sier en bildepost rett ut.

Dette handler ikke om normal kritikk, men om «gufs fra de mørkeste avkrokene av jødehatets historie», fastslår Røe Isaksen, som ser seg nødt til å minne om at det var nazister som gjennomførte jødeutryddelsene i forrige århundre.

Han ser også at dette nærmer seg historierevisjonisme:

Sammenligningen med nazistenes folkemord er ikke bare en falsk og misvisende historisk sammenligning for dagens Israel. Den er dypt problematisk og himmelskrikende historieløs. I verste fall er det en relativisering av et av historiens aller, aller mørkeste kapitler.

Blant landene som er hovedleverandører av afrikansk og asiatisk befolkning til Norge og Europa ellers, er det vanlig i flere av dem å gå mye lenger enn «relativisering» av jødenes historie. Vi snakker snarere om de mest groteske løgner – både om fortiden og nåtiden.

Likevel må det anerkjennes at Røe Isaksen har beholdt et gangsyn som nå er blitt en sjeldenhet i det galehuset som er norsk offentlighet. Betegnende er det jo at det handler om en tidligere politiker.

Antisemittisme var ikke noe Europa trengte å importere, men det har vi altså gjort med den muslimske masseinnvandringen. Og konsekvensene av den vitner om større problemer for Norge enn FrP-politikeren.

Men knapt noen i offentlig­heten bryr seg om at Norge er blitt Europas mest jøde­fiendtlige land, og ingen orker å gripe fatt i et problem som er så kolossalt som befolknings­revolusjonen.

Det er bedre å la flokkens instinkter gå ut over den som faktisk orker. Det handler altså om Stockholm-syndromet, som nå er blitt en nasjonal tilstand. Man forsøker å lære seg å elske overmakten, enten det er gisseltagere, autoritære myndigheter eller islam.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.