NTB

Qatar har løslatt åtte indiske eks-marineoffiserer, etter at dødsdommer mot dem ble frafalt i fjor, opplyser det indiske utenriksdepartementet.

Ifølge Reuters’ kilder var de åtte anklaget for å ha spionert for Israel, men verken India eller Qatar har bekreftet hva de var dømt for.

– Vi setter pris på avgjørelsen fra Qatars emir om å muliggjøre løslatelsen og hjemreisen til disse indiske statsborgerne, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

Nyhetsbyrået AP skriver at mennene ble anklaget for spionasje mens de jobbet for konsulentselskapet Al Dahra, som rådgir Qatars regjering om anskaffelse av ubåter til marinen. De ble pågrepet i 2022 og dødsdømt i oktober, men disse ble redusert til fengselsdommer etter at India leverte inn anke.

Indias statsminister Narendra Modi og Qatars emir Tamim bin Hamad møttes på sidelinjen av klimatoppmøtet i desember, men det er uklart om de to lederne diskuterte saken da. En stor andel indere er fremmedarbeidere i Qatar.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.