Amerikanernes nederlag i Afghanistan fører til at gamle motsetninger legges til side. Det kan bli enighet på USAs bekostning når Iran og Saudi-Arabia møtes i Irak. Toppmøtet i Bagdad innvarsler nye tider.

Ledere fra en rekke land, blant dem Egypts president Abdel Fattah al-Sisi, Jordans kong Abdullah, Qatars emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani og Frankrikes president Emmanuel Macron, ankom lørdag Bagdad.

Det er første gang en emir fra Qatar besøker Irak.

Når det gjelder regionens to erkerivaler, Saudi-Arabia og Iran, så var begge land representert med sine utenriksministre, prins Faisal bin Farhan av Saudi-Arabia og Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.

Blant temaene som skulle diskuteres, er den regionale vannkrisen, krigen i Jemen og den svært alvorlige økonomiske og politiske krisen i Libanon. (NTB)

Bare det at disse landene møtes på toppnivå, er i seg selv oppsiktsvekkende.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.