En av verdens største yachter la lørdag til kai i Kristiansand. Den tilhører emiren av Qatar, som ankom byen på kvelden.

Yachten Al Lusail forlot sørlandsbyen søndag ettermiddag, skriver Fædrelandsvennen.

Yachten har vakt stor oppsikt i byen. Blant annet har Fædrelandsvennen skrevet om innkjøp av fisk og mulig besøk i Farsund , mens Stavanger Aftenblad har funnet ut at emiren har tenkt seg til Rogaland etter hvert.

Den 123 meter lange båten har en verdi på nær fem milliarder kroner og la til kai i Kristiansand i 20-tiden lørdag.

Emir Tamim bin Hamad al Thani ankom med privatfly til Kristiansand lufthavn Kjevik klokka 22.16 lørdag kveld og reiste deretter til kaia i Kristiansand. VG får bekreftet at det var emiren som ankom med flyet, men politiet kjenner ikke til formålet med besøket.

Qatars statsoverhode er via det statlige selskapet Qatar Sports Investment også eier av fotballklubben Paris Saint Germain, samt leder for det svært kontroversielle arbeidet med å få fotball-VM i 2022 til Qatar. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.