https://www.document.no/2022/12/03/eu-twitter-ma-rette-seg-etter-loven-eller-risikere-boter-eller-stengning/EU vil kunne produsere minst 1,3 millioner artillerigranater i året, sier EUs indre markedskommissær Thierry Breton. Er det et ønske eller en forpliktende målsetning? Både Nato og EU girer opp for krig for å hindre at Ukraina taper. Spørsmålet er om det bare forlenger krigen.

Ukraina mangler først og fremst soldater. De trenger 500.000 mann og Zelenskyj har foreslått en ny lov som truer med lånenekt, tap av førerkort og fengselstraff for ikke å melde seg. Forslaget har ikke blitt godt mottatt.

I tillegg kommer budsjettforhandlinger i USA hvor 60 milliarder dollar ikke går igjennom så lenge Biden nekter å stenge grensen.

EU gjør en kraftanstrengelse for å skaffe Ukraina flere artillerigranater.

Som svar på Ukrainas ønske om mer støtte i krigen mot Russland, skal EU øke produksjonen av artillerigranater drastisk i 2024.

– Vi er i et kritisk øyeblikk for vår kollektive sikkerhet i Europa, og i Russlands aggresjonskrig mot Ukraina, må og skal Europa fortsette å støtte Ukraina på alle måter, sier Breton.

– Vi vil fortsette å styrke produksjonskapasiteten vår, trolig rundt 1,3 til 1,4 millioner, legger han til.

Estlands statsminister Kaja Kallas påpeker at Nord-Korea ifølge Sør-Korea har forsynt Russland med mer enn 1 millioner artillerigranater.

– Om Nord-Korea kan gjøre det, kan definitivt Europa gjøre det. Ukraina stoler på oss, og vi kan ikke skuffe dem, sier hun.(NTB)

Nord-Korea er et diktatur. Spørsmålet er om EU ønsker å ta grep som også fører mot et autoritært styre. Samtidig med krigen ruller det grønne skiftet for fullt. Det rammer industriproduksjonen, Men man kan gjøre unntak for krigsindustrien. Da får EU en krigsøkonomi.

 

EU-apparatsjik og system­medier restaurerer gammelt skremme­bilde av Trump

EU: Twitter må rette seg etter loven – eller risikere bøter eller stengning

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.