NTB

Statsminister Rishi Sunaks omstridte plan om å sende asylsøkere til Rwanda er vedtatt i Underhuset. Han overvant dermed kraftig motstand i egne rekker.

Opprørere i Sunaks eget parti som ønsket en enda strengere linje, stemte stort sett for statsministerens forslag da saken var oppe til endelig behandling onsdag. 320 representanter stemte for, mens 276 stemte mot, melder Sky News.

Elleve av parlamentsmedlemmene fra Sunaks eget parti stemte mot statsministerens forslag. Blant dem var tidligere innenriksminister Suella Braverman og tidligere immigrasjonsminister Robert Jenrick, skriver BBC.

Det skjedde etter et møte i partigruppa tidligere på dagen, der det ble klart at statsministeren til sjuende og sist fikk mesteparten av høyrefløyen med seg.

Mens de mer moderate i regjeringspartiet synes Rwanda-planen er for ekstrem, er det flere på høyreflanken i det konservative partiet som mener den ikke går langt nok. Blant sistnevnte er nestformennene Lee Anderson og Brendan Clarke-Smith, som trakk seg fra sine verv tirsdag etter å ha støttet et forslag om endringer i Sunaks plan.

Planen om å sende asylsøkere til Rwanda er en del av Sunaks kamp mot ulovlig innvandring, noe han har gjort til et sentralt spørsmål før valget senere i år. Toryene ligger for tiden langt bak Labour på målingene.

Etter tirsdagens endringsforslag og avhopp internt i partiet, fortsatte Underhuset sin behandling onsdag ettermiddag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.