Overhuset i det britiske Parlamentet utsetter ratifiseringen av en avtale som tar sikte på å overvinne en juridisk blokkering for Rishi Sunaks Rwanda-plan.

Dette melder NTB-Reuters.

Den mye omtalte planen innebærer at båtmigrantene som flommer inn over Englands grenser skal sendes til Rwanda. Nylig fikk Sunak medhold i Underhuset.

Sunaks Rwanda-plan vedtatt i Parlamentet

For å overvinne motstanden fra domstolene, undertegnet Storbritannia i fjor en avtale med Rwanda, der det afrikanske landet forpliktet seg til å ivareta sikkerhetshensyn overfor eventuelle tilsendte asylsøkere.

Det er denne avtalen Overhuset mandag stemte for å utsette ratifiseringen av. Beslutningen ble vedtatt med 214 mot 171 stemmer. Resultatet indikerer omfanget av motstanden i Overhuset mot regjeringens nye lovforslag.

Nå vil Overhuset trolig kreve endringer i lovteksten. I ytterste fall kan saken bli utsatt i ett år, som er en total krise for den sittende regjeringen, siden loven da ikke kan bli avgjort før parlamentsvalget, som de fleste allerede nå forventer at opposisjonspartiet Labour vil vinne lett.

Dermed fortsetter det britiske migrantsirkuset, akkurat som i USA og de fleste EU-land.

Britene bekjempet den spanske armada i 1588 (riktignok med stor hjelp av værforholdene), og forhindret at Napoleon invaderte De britiske øyer sjøveien ved hjelp av slaget ved Trafalgar i 1805.

Men å stanse en invasjon fra Frankrike hvor folk kommer i småbåter over Den engelske kanal uten våpen, og uten fransk bakgrunn, dét virker uoppnåelig for britiske politikere.

Resultatet blir trolig en forsterkning av en situasjon som mange briter allerede nå anser som uholdbar.

Kanskje det kommer en oppfølger til filmen «London Has Fallen»?

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.