Den russiske forfatteren Alexander Rybin (39) er funnet død i en veigrøft utenfor Mariupol i Ukraina uten at det er tegn til noe kriminelt. Alle hans eiendeler er intakt. Men kanskje nettopp dette tyder på at det er en unaturlig død. Det beviser i hvert fall ikke det motsatte.

Det er ikke lenge siden redaktøren for kanalen Kuban, Zoya Konovalova, ble funnet død, og det er mistanke om forgiftning.

De russiske sikkerhetstjenestene er flinke til å fingere naturlig død så overbevisende at det er vanskelig å slå fast dødsårsaken.

Rybin har vært i Mariupol siden russerne erobret byen våren 2022. Rybin oppdaget at byen led av massiv korrupsjon. Pengene som skulle gått til gjenoppbygging ble stjålet.

Russlandseksperten Rebekah Koffler sier russerne ikke etterlater noe spor hvis de har tatt ham av dage.

«What we also know for a fact is that the socalled ‘wet affairs,’ a term used for targeted assassinations, is a tradecraft of Russian intelligence used to eliminate the opponents of the regime,» Koffler explained. «We also know that these operatives are extremely skilled at making their victim’s death look natural.»

«Whether Rybin was such a victim of a targeted assassination will likely remain a mystery,» she argued.

«Det vi også vet er at de såkalte ‘våte sakene’, et begrep som brukes om målrettede attentater, er et håndverk russisk etterretning bruker til å eliminere motstanderne av regimet,» forklarte Koffler. «Vi vet også at disse operatørene er ekstremt dyktige til å få offerets død til å se naturlig ut.»

«Om Rybin var et slikt offer for et målrettet attentat vil sannsynligvis forbli et mysterium,» hevdet hun.

https://www.foxnews.com/world/russian-journalist-who-criticized-putins-admin-gigantic-corruption-found-dead

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.