En hel industri holder befolkningen i en tilstand preget av konstant krise. Vi har nå levd med Gaza som det verste og vi blir pisket hver dag med palestinernes lidelser. Men det forhindrer ikke at Røde Kors sender ut et krisevarsel om den virkelige humanitære krisen de neste tiårene: Klima.

Document har ikke pleide sende ut NTBs propagandameldinger, men nå må også leserne ta inn over seg klimakjøret som er ved å tippe helt over i hysteri, for dette er hva befolkningen utsettes for i mediene og en viss andel tar det inn over seg og tror på det. Vi tror en voksende del lar det gå inn det ene øret og ut det andre.

Dette blir verdens verste kriser i 2024, ifølge Røde Kors 
Dette er overdrivelse satt i system. Hva gjør det med hodene våre å bli utsatt for slike kampanjer dag ut og dag inn?

Onsdag er hverdag og vanlig nyhetssending fra NRK.

Etter at Nora Ingdal fra Redd Barna hadde truet oss med at 10.000 barn risikerer å dø på Gaza-stripen, hvor hun sa det hadde vært en våt, kald og blodig jul – jul i Gaza? – var turen kommet til Donald Trump. -Hvordan går det med Trump, spurte Birger Kolsrud Jaasund. Spørsmålet gikk til Jan Arild Snoen.

Når norske medier skal behandle Trump blir spørsmålet: Hvordan kan amerikanerne være så gale at de vil ha Trump? Det har ingen av dem noen forklaring på. Men de tar igjen ved å fantasere om hva Trump vil gjøre hvis han blir gjenvalgt.

Snoen ligger i kjølvannet på de mest Trump-hatende mediene i USA som spår at han vil ta hevn og politisere byråkratiet. Den som følger med vet at det er nettopp det Demokratene har gjort gjennom en årrekke. Den administrative staten har vokst sammen med Demokratene slik at den er blitt et redskap for den progressive ideologien. De holder på å transformere hele Amerika og gjøre det til en ettpartistat. Det får du ikke vite at norske medier, hvilke leder frem til hypotesen at de ønsker at det samme skal skje med oss.

Du må holde deg våken for å kunne motstå den massive propagandaen. Men den er sårbar for de som produserer den ser ikke ut til å ha noen bremser eller hemninger. Klimahysteriet overgår alt vi har sett.

Men hysteri på ett område kan overføres til et annet. Nå kan Putin og Trump nevnes i samme åndedrag. Det spiller ingen rolle at omfattende granskninger har vist at det aldri var noen connection. Propaganda er kjent å ha. Russia gate er hamret inn i hodene på et betydelig antall. Hvorfor ikke bygge videre på den?

Det er slik diktaturer virker og den som følger dets praksis vil få samme resultat.

Er det utilsiktet? Vi tror ikke det.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.