USAs utenriksdepartement innfører visumbegrensninger for personer som mistenkes for å stå bak voldshandlinger på Vestbredden. Bestemmelsen er myntet på settlere, ikke palestinere.

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at USA vil nekte innreise for enhver som har «undergravet fred, sikkerhet eller stabilitet» på Vestbredden, eller som gjør noe for å «utilbørlig begrense siviles tilgang til kritisk viktige tjenester og grunnleggende nødvendighetsvarer».

At USA innfører sanksjoner mot settlere i en situasjon der Israel slåss for sin eksistens vil ikke bli forstått av israelere som føler hele verden er mot dem. Det er et psykologisk lite betenkt tidspunkt State Department velger.

Særlig når andre land nå henger seg på.

Talsmann for tysk utenriksdepartement, Sebastian Fischer, sier at Tyskland går inn for at EU innfører de samme restriksjoner.

Slike restriksjoner kan bli oppfattet som en måte å straffe Israel på. Man sender et signal, eller slår på skjækene og mener merra, ifølge et godt norsk uttrykk.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.