Utenriksminister Mike Pompeo besøker som den første amerikanske utenriksminister Vestbredden. Foto: Nicholas Kamm/Reutera/Scanpix

Utenriksminister Mike Pompeo sa under et besøk i en bosetting på Vestbredden at varer produsert der skal merkes «made in Israel». Dermed utfordrer Pompeo EU som vil nekte innførsel var disse varene.

«Made in Israel»-stempelet skal nå brukes på produkter fra bosetninger på den okkuperte Vestbredden, opplyste departementet kort tid før utenriksminister Mike Pompeos besøk til en israelsk bosetning.

Like før Pompeos besøk slapp utenriksdepartementet hans nyheten om at varer derfra fra nå av skal merkes som israelske. Det bryter med det som har vært en lang praksis i USA.

– Alle produsenter i områder der Israel fungerer som relevant myndighet, vil måtte merke produktene sine med «Israel», «Israelsk produkt» eller «Made in Israel» når de eksporteres til USA, sier Pompeo.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.