En newzealandsk statistiker med navn Barry Young ble søndag arrestert for med «uærlige hensikter» å ha skaffet seg tilgang til covid 19-helsedata som han «uautorisert har utlevert og misbrukt».

NZ dekker over vaksinedødsfall

Young (56) skal ha skaffet seg tilgang til data i det offentlige helsebyrået «Te Whatu Ora» og «uærlig» lastet ned én terabyte data. Young publiserte informasjonen som han mente underbygget påstander om at New Zealand dekket over vaksinedødsfall, på nettet.

Ifølge administrerende direktør i Te Whatu Ora, Margie Apa, er Youngs påstander feilinformasjon.

– Det denne personen hevder om vaksiner er helt feil, dårlig informert og det bekreftes av hans kommentarer. Personen har ingen klinisk bakgrunn eller ekspertkunnskap om vaksiner og ser ut til å ha til hensikt å spre feilinformasjon.

– Bekymringsfullt

New Zealands helseminister Shane Reti uttalte seg også om datalekkasjen og kalte den «bekymringsfull».

– Vi tar vår datasikkerhet på største alvor og er svært skuffet over dette grove tillitsbruddet og spredningen av skadelig feilinformasjon, sier Reti som omtaler mannen som «konspirasjonsteoretiker».

Young risikerer opptil syv års fengsel. Da han ankom Wellington District Court reiste fremmøtte tilhengere seg og klappet ham inn, noe som plaget dommeren nok til å true med å sende publikum ut av rettssalen. 

Dansk parallell

Barry Youngs «forbrytelse» kan ved første øyekast synes å være at han som statistiker, har avdekket åpenbare likheter med hva som kom frem av en dansk studie der det ble påvist at Pfizer jevnlig sendte ut mindre partier med særlig dødelige vaksiner.

Danskerne puttet ikke sine forskere i fengsel, men de lukket munnen på dem ved ikke å omtale studien:

Dansk studie: Pfizer sendte jevnlig ut mindre partier med særlig dødelige vaksiner

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.