Politi ved Mailand videregående skole i Lørenskog torsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter torsdagens masseslagsmål på Lørenskog har Mailand videregående skole opprettet et kriseteam for de 850 elevene ved skolen.

Masseslagsmålet ved Mailand skole på Lørenskog torsdag førte til at to personer ble sendt til sykehus med stikkskader i mage og bryst, forteller operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt til NRK.

Det var mellom 15 til 20 personer involvert i slagsmålet, det det ble brukt våpen som kniv og balltre.

Document omtalte saken, se artikkel under.

Krag mistenker at slagsmålet var en konflikt mellom to ulike grupperinger, samtidig opplyser hun at alle involverte var under 18 år.

Nå tar skolen grep, og situasjonen beskrives med ordet «krise». Det er i hvert fall opprettet et kriseteam  for de ca. 850 elevene, ifølge NTB.

Fredag morgen ble elevene ved Mailand videregående skole møtt av et slikt team der det blant annet inngikk psykiatrisk sykepleier og kommunens rusteam.

Rektor Atle Solberg Berland forteller til kanalen at de har fokus på å trygge elevene. Han er bekymret etter den voldsomme og brutale slåsskampen, der man mistenker at noen av skolens egne elever var innblandet.

– Jeg synes at det er ganske ille. Det er elever som har en tung belastning, og vi ser jo også at det er konflikter mellom gjenger i Lørenskog, sier Solberg Berland til NRK.

Denne typen problemstillinger er åpenbart ikke noe nytt for denne skolen og dens nærmiljø.

For det opplyses at skolen i lang tid har sett behov for å ha et godt samarbeid med politiets forebyggende enhet.

Det har gått så langt at man har sett seg nødt til å ha politi tilstedeværende på skolen, slik man har i getto-liknende områder blant annet i Sveriges mest kriminelt belastede byer. Der preges forholdene som kjent av mer eller mindre konstante konflikter mellom ulike innvandrermiljøer.

De svenske tilstandene har nå gjort sitt inntog på Lørenskog, nord for Oslo.

Men for tre uker siden fikk skolen beskjed om at politiet ikke lenger ville bli værede på skolen. Nå håper rektoren at politiet vil revurdere den avgjørelsen. Han ser et daglig behov for politi på skolen.

– Det som jeg skulle ønske, var jo at forebyggende kunne komme på banen igjen, og at vi kunne ha et opplegg med politiet, slik at vi får den støtten som vi trenger i det daglige, sier rektoren.

Les også: 

Masseslagsmål på Lørenskog: To personer knivskadd

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.