Nytt

Slagsmålet på Økern i Oslo antas å være et overfall.  Bildet er fra en liknende hendelse ved Oslo S i 2019, der en ung mann ble liggende alene igjen etter et voldsomt slagsmål. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Det antatte masseslagsmålet på Økern tidligere i dag ser ut til å være et gruppeoverfall på en gutt. To 17-åringer er foreløpig pågrepet av politiet.

– Vitner har opplyst at en gutt ble overfalt av inntil ti andre gutter ved Østre Aker vei. Det ble blant annet brukt et jernrør i tillegg til andre slagvåpen, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har opplyst at de innblandede har tilhørighet på ulike videregående skoler i Oslo, blant annet på Kuben, som ligger i nærheten av der gutten ble overfalt. Andre innblandede går på ulike skoler i de østlige bydelene.

Overfallet har samme regi som liknende overfall den siste tiden. En større gruppe går til angrep på langt færre – i dette tilfellet ti mot en.

Politiet fikk melding om overfallet klokken 13.11.

– Vi fikk mange meldinger om saken. Da vi kom fram løp, det folk i alle retninger, flere løp mot T-banestasjonen på Økern. Våre patruljer tok en runde i området og påtraff to 17 år gamle gutter som nå er pågrepet. Videobilder viser at de har vært sterkt delaktig i hendelsen, sier operasjonslederen.

Gutten som ble angrepet i dag kom unna med livet i behold, og blir behandlet for skadene på legevakten i Oslo.

– Dette er et område med mange videokameraer. De skal vi gjennomgå, sier Solberg til NTB.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!