Mange utenlandske borgere har nå fått forlate Gaza. Men fortsatt har ingen av de norske borgerne sluppet ut gjennom grenseovergangen Rafah.

Over 400 amerikanere og andre personer med tilknytning til USA har fått forlate Gaza, opplyser amerikansk UD. Også en gruppe canadiere og ca. 100 franskmenn kom seg ut tirsdag.

Totalt skal 1100 utenlandske borgere kommet seg over grensen til Egypt. Men ingen av disse er norske borgere.

Dette melder NTB-DPA-Reuters.

Det dreier seg om 250 norske statsborgere og palestinere med tilknytning til Norge i Gaza. Det er ingenting som tyderpå at norske borgere kan hentes ut av Gaza onsdag, ifølge utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

– Det er foreløpig ikke noe nytt rundt situasjonen til de norske borgerne i Gaza. Det er fordi området har vært stengt i flere dager, sier Eide til  Dagbladet.

– Jeg snakket med Egypts utenriksminister for noen få timer siden, han håpet sterkt at grensa ville åpne i morgen. Men det er de som allerede ble klarert for utreise i helga, som står først i køen, hvis det skulle skje, sier utenriksministeren.

– Det er livsfarlig å befinne seg på Gazastripen nå, og vi er svært bekymret for våre norske borgere, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim til TV 2.

Evakueringene via Rafah var stengt i helgen, men ble gjenopptatt mandag.

Demonstrasjon på Oslo S

Her hjemme forsetter demonstrasjonene til støtte for palestinerne. Rundt 100 personer demonstrerte på Oslo S under ettermiddagsrushet tirsdag. Demonstrantene lå på gulvet i hvite laken for å symbolisere drepte på Gaza.

Flere av demonstrantene var tilknyttet Aksjonsgruppen for Palestina, skriver NRK.

– Vi klarer ikke å sitte stille og se på at barn blir drept, at Israel bomber sykehus og sivile i Gaza, sier talsperson Rami Samander i gruppa til kanalen.

– Vi ønsker å nå ut til forbipasserende sine hjerter og minne om at grusomhetene ikke opphører, hvis vi ikke gjør mer for å stoppe dem, sier gruppen i en pressemelding.

Demonstrantene krever umiddelbar våpenhvile mellom Israel og Hamas.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.