Irans FN-ambassadør Ali Bahreini. Stillbilde: OBYEKTIV tv / YouTube.

En møte i FNs menneske­rettighetsråds sosiale forum som torsdag går av stabelen i Genève, ledes av Irans FN-ambassadør Ali Bahreini.

Tema for møtet er ifølge FN bidragene som vitenskap, teknologi og innovasjon kan gi til menneske­rettighetenes fremme, særlig etter korona­pandemien.

Protester mot valget av den iranske ledelsen av møtet kom allerede i mai, da beslutningen om møteledelsen ble fattet, men har fått ny aktualitet etter den iransk­støttede terror­organisasjonen Hamas’ nedslakting av sivile israelere den 7. oktober.

Blant de skarpeste kritikerne er organisasjonen UN Watch, som minner om de mange grove menneske­retts­bruddene det iranske regimet selv står for.

Iran, som lenge har henrettet homofile, har den senere tiden også henrettet personer som har demonstrert mot regimet, ikke minst etter at 22 år gamle Masha Amini, som i fjor ble arrestert fordi hun ikke gikk med hijab, døde i moralpolitiets varetekt. Nylig led også 16 år gamle Armita Geravand samme vanskjebne.

USA trakk seg fra FNs menneske­rettighetsråd i 2018, da Trump-administrasjonen karakteriserte organisasjonen blant annet som hyklersk og anti-israelsk. Avgjørelsen ble reversert av Joe Biden overtok som president.

Russland ble ekskludert fra rådet etter invasjonen av Ukraina.

Rådet har fordømt Israel flere ganger enn noe annet land i verden.

 

Tsjekkias forsvars­minister ber landet forlate FN pga. manglende for­dømmelse av Hamas-terrorister

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.