Med et ramaskrik av en overskrift kan man lese følgende hos TV 2: «Varmerekord når nye høyder».

Årsaken er en værballong fra det meteorologiske instituttet i Sveits som måtte opp til 5298 meter før temperaturen falt til 0 grader, ifølge The Guardian.

– Nok et tegn på at den globale oppvarmingen står på trappene, mener klimaforsker.

Klimaforsker i NORCE og ved Bjerknessenteret, Erik Kolstad, mener dette er nok et tegn på «klimakrisen».

– Det er nok et lite drypp i det store havet som heter klimaendringer. Det er et symptom på at det er uvanlig varmt. Ikke bare nede ved bakken, men langt opp i luftsøylen. Det er sånne ting vi ser hele tiden. Varmerekorder blir stadig vekk slått, mens kulderekorder blir sjeldnere og sjeldnere. Det som skjedde med værballongen er det vi har snakket om i mange år, som nå har kommet, sier han.

Det «ekstreme været» som herjet i sommer vil ikke gi seg med det første, tror Kolstad, og kommer med en dommedagsprofeti:

– Det blir ikke nødvendigvis like ille hver eneste sommer, men på lengre sikt vil vi se mer av dette. Det er en forsmak og en konsekvens på hva som venter.

Mediehysteri og forsker­bløff om ekstreme klima­endringer

Vinterstid blir det mindre av kulderekorder og heller mer regn og milde temperaturer, forklarer han.

Det blir bare viktigere og viktigere å få ned utslippene, forklarer Kolstad.

– Dette er noe vi må leve med, og det kommer til å bli verre. Uansett hva vi gjør blir det verre i noen tiår fremover.

Klimaforskeren setter skogbranner i sammenheng med klimakrisen sin.

– Vi har prøvd å fortelle om dette i mange tiår. Det er først når det blir konkret at det blir virkelig for folk. Det er mye mer virkelig når du ser at skogene brenner, mye mer virkelig enn at jeg sier det kommer til å brenne, avslutter Kolstad, uten å nevne noe om alle klimaekstremistene rundt om i verden som har jobbet på spreng for å sette fyr på skoger.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.