Donald Trump måtte møte for retten i Washington DC torsdag og svarte «uskyldig» da han ble spurt hvordan han stilte seg til tiltalen. Ifølge New York Times har Biden personlig bedt justisminister Merrick Garland om å ta ut tiltalen mot sin hovedutfordrer. Mange mener at dette er en grad av innblanding i valgkampen som aldri har vært sett før.

Trump sa det var en trist dag for Amerika når en sittende president tar ut tiltale mot sin viktigste konkurrent.

Dette er en veldig trist dag for Amerika, sa Donald Trump like før han gikk på flyet for å forlate Washington etter torsdagens rettsmøte.

– Hvis du ser hva som skjer, er dette forfølgelse av en politisk motstander. Slikt skal ikke skje i Amerika, sa Trump.

Mange amerikanere føler det på samme måte. Sympatien overfor Trump har vokst i takt med antall tiltaler.

– Dette er forfølgelse av personen som har et svært betydelig forsprang i det republikanske primærvalget og leder stort over Biden.

– Hvis du ikke kan slå ham, så forfølger eller rettsforfølger du ham, sa han retorisk før han snudde seg og gikk inn i flyet.

Hvis Demokratene hadde trodd at Trump skulle miste fatningen under presset, måtte de tro om igjen. Trump ser frem til å kunne bruke rettssaken til sin fordel.

Han kan nå stevne de vitner han vil og legge frem de dokumenter han vil som beviser at valget i 2020 ble stjålet.

Washington D.C. er en by i forfall, slik de fleste Demokratisk-styrte byer er.

– Det var også veldig trist å kjøre gjennom Washington D.C. og se skitten og forfallet og alle de ødelagte bygningene og veggene og graffitien, sa han. (NTB)

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.