Det er utallige interessekonflikter i forbindelse med dommeren fra Jamaica som har tilsyn med Donald Trumps neste rettssak. I tillegg til at hun har tilknytning til Hunter Biden og Burisma, er hun kjent som den absolutt strengeste dommeren i 6. januar-saker – og en glødende forsvarer av BLM-opptøyene. Hun ble utnevnt av Obama etter å ha donert til hans kampanje, har vært involvert i andre saker med Trump som viser at hun avskyr ekspresidenten – mens hun gjør knefall for Det demokratiske partiet og sumpen i Washington D.C.

You can’t make this up anymore …

You can’t make this up anymore, skriver Matt Couch på Twitter. Antageligvis har halve Amerika den samme tanken.

Etter at Jack Smith tiltalte Trump for 6. januar, har det sirkulert artikler om dommeren som skal føre tilsyn i saken, Tanya Chutkan.

Ikke bare har hun vært den absolutt strengeste dommeren i 6. januar-saker, og ble kjent som the toughest punisher, men hun har angivelig jobbet i samme advokatfirma som Hunter Biden, og dette firmaet er tilknyttet Burisma.

Venstrevridde faktasjekker Snopes, som er USAs svar på Norges Faktisk.no, har faktasjekket om dette stemmer, og for en gangs skyld har de funnet en konspirasjonsteori fra høyresiden de bedømmer som sann.

Ikke bare delvis sann – men så sann som den er fremsagt.

Snopes’ faktasjekk

Jobbet dommer i Trumps 6. januar-sak i samme Burisma-tilknyttede advokatfirma som Hunter Biden?

Påstand: Den føderale dommeren Tanya Chutkan jobbet i et advokatfirma som også ansatte Hunter Biden og utførte arbeid for det ukrainske oljeselskapet Burisma.

Vurdering: Sant

Saken:

1. august 2023 ble Donald Trump tiltalt av spesialetterforsker Jack Smith for sine handlinger rundt presidentvalget i 2020 og dens etterspill den 6. januar 2021. Tiltalepunktene er:

– Konspirasjon og svindel mot USA, konspirasjon for å frata velgere stemmeretten, konspirasjon og forsøk på å hindre en offisiell saksbehandling.

– Conspiring to defraud the United States, conspiring to disenfranchise voters, and conspiring and attempting to obstruct an official proceeding.

Tiltalen ble innlevert til U.S. District Court i Washington, D.C., og dommeren som ble tildelt saken – Tanya Chutkan – ble valgt tilfeldig fra en gruppe på rundt 20 dommere ved domstolen. Yeah right!

Som rapportert av The Washington Post har disse dommerne behandlet utallige saker relatert til opptøyene den 6. januar.

BSF hjalp Burisma med etiske retningslinjer for bedriften

Snopes, som antageligvis satte i gang faktasjekken for å motbevise kritikerne, fant at Hunter og Chutkan begge var ansatt av eller partnere med BSF. Det stemmer også at BSF leverte tjenester til det ukrainske oljeselskapet Burisma, hvor Hunter var styremedlem.

Chutkan jobbet i BSF fra 2002 til hun ble utnevnt til dommer i domstolen i Washington D.C. av daværende president Barack Obama i juni 2014. Etter å ha donert $1500 til hans kampanje, vel å merke.

Hun ble partner i BSF i 2007. Hunter Biden jobbet som advokat for BSF fra 2010 til 2014:

– Chutkan worked at BSF from 2002 until the time of her appointment to the D.C. Circuit by then U.S. President Barack Obama in June 2014. She was made a partner of the firm in 2007. Biden, meanwhile, held the title of counsel at BSF from 2010 to 2014.

Etter å ha blitt medlem av styret i Burisma i april 2014, anbefalte Hunter konsulenttjenestene til advokatfirmaet BSF for å hjelpe selskapet med å gjennomføre etiske retningslinjer for bedriften. Burisma betalte BSF minst 250.000 dollar for jobben:

– After joining the board of Burisma in April 2014, as Hunter Biden described in his memoir, he recommended the consulting services of his law firm to help the company implement «corporate practices that were up to accepted ethical snuff.» Burisma paid BSF at least $250,000 dollars for its work.

Advokatfirmaet har vært innblandet i flere kontroverser, og den siste var ifølge Miranda Devine i New York Post at BSF mottok 10 millioner dollar i ettergitte COVID-lån, mens de donerte 1 million dollar til Demokratene.

Hun skriver også at Hunter Biden ble ansatt som «advokat» i Boies-firmaet i 2010, og tjente 216.000 dollar årlig for en no show-jobb som ikke krevde at han holdt vanlige kontortider eller deltok.

Presidenter er ikke konger, og saksøker er ikke president

Chutkan er fra Jamaica og har siden 1983 tilbrakt hele sin karriere i Washington D.C., skriver Washingtonian. Dette er ikke første gangen hun har vært involvert med den tidligere presidenten.

I november 2021 avviste hun Trumps forsøk på å bruke «executive privilege», det vil si juridisk beskyttelse av presidentembetets makt, for å hindre at 6. januar-komitéen fikk tilgang til administrasjonens dokumenter:

– Presidenter er ikke konger, og saksøker er ikke president, sa Chutkan i sin kjennelse.

– Presidents are not kings, and Plaintiff is not President, Chutkan said in her ruling.

Chutkan har vært domstolens tøffeste dommer når det gjelder å dømme tiltalte i saker relatert til Capitol-opprøret, skriver Washingtonian videre.

Ifølge Washington Post har Chutkan dømt tiltalte til vilkår som oppfylte eller oversteg anbefalingene fra påtalemyndigheten i 23 av de 31 sakene hun har håndtert.

Til sammenligning har dommere i D.C.s føderale domstol i gjennomsnitt avsagt dommer som falt under påtalemyndighetens anbefalinger i omtrent 80 prosent av alle 6. januar-saker:

– Chutkan has sentenced defendants to terms that met or exceeded the recommendations of prosecutors in 23 of the 31 cases she’s handled.

– By comparison, judges in the DC federal court have, on average, handed down sentences that fell below prosecutors’ recommendations in roughly 80 percent of all January 6 cases.

Det ligger en konstant mørk sky over dagens Amerika

Document har avslørt nok en problematisk sak som Chutkan var involvert i og som handlet om skandalen i Det demokratiske partis nasjonale komité, som Hans Rustad skrev om i 2018.

Debbie Wasserman Schultz var leder av Demokratenes organisasjon, og hun har fått to it-skandaler i fanget: Både hackingen av serverne i partiet, og Demokratenes it-system i Kongressen.

Pakistanske Imran Awan hadde ansvaret for Demokratenes it-systemer. Han misbrukte tilliten grovt og kan ha kompromittert viktig informasjon. Likevel fikk han gå fri.

Rustad skriver at dommeren, Obama-oppnevnte Tanya S. Chutkan, brukte den offentlige omtalen av Awan som formildende omstendighet, også Trumps tweet om ham. – Awan gikk fra å være en forbryter til et offer.

Les også:

Sessions forsvarer justis mot Trump – Document

Mange politiske kommentatorer har skrevet at dette lover ikke godt for Trump, men at Chutkan burde diskvalifiseres i denne saken, gitt henne problematisk fortid med Trump og forbindelser med Hunter Biden, Det demokratiske partiet og til og med Barack Obama. Snakk om interessekonflikt!

Vi betviler at det vil skje.

Det ligger en konstant mørk sky over dagens Amerika. Et USA vi aldri hadde trodd vi ville opplevd, og det skremmer vettet av oss.

Judge Chutkan needs to recuse herself: Victoria Toensing and Joe diGenova | John Bachman Now.

Kjøp boken her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.