I gamle dager måtte vi bukke og skrape for å be om lån i banken, noe du kun fikk dersom de anså deg «verdig».

Nå er vi tilbake dit, i en digital versjon: Banker har begynt å kansellere kontoer etter deres smak.

Faller du utenfor, har du tapt. Når det kun finnes digitale penger, kan du kontrolleres, både i forbruk og ellers, om du er en lydig borger. Norske banker har plutselig sluttet å veksle norske kontanter fra utlandet, med den følge at kursen har falt pladask.

Politikerne har ikke tenkt å foreta seg noe, det er en rekke fordeler med svak krone. Bøndene får ekstra beskyttelse mot import, nordmenn får ikke råd til å reise, noe som er bra for klimaet, hevdes det – uten fnugg av bevis eller logikk.

Polakker og tsjekkere med utdannelse vil neppe ta av seg lua, de drar heller tilbake og etterlater et gedigent tomrom som neppe kan fylles med udugelige og/eller ulovlige innvandrere uten energi, arbeidsetikk eller utdannelse.

Ingen blir kansellert, sier du?

Trump ble kansellert fra sosiale media mens han var president og verdens mektigste.

Nigel Farage er kansellert fra å ha bankkonto. Den mektigste politiker som talte Brussel midt i mot.

Jeg, dvs. vårt prosjekt for Nes kommune, ble kansellert dager etter at jeg skrev mot klimahysteriet – etter flere tiårs samarbeid, uten begrunnelse. Neste gang blir det DEG.

En viktig del av fascisme er når staten og næringslivet går sammen om å kontrollere meninger og politikk. Dette er nå i full sving over hele landet og i den vestlige verden.

Dersom du ser Pride-logoen inkludert i et firmanavn, ser du starten på vegen mot eneveldet.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.