En nordmann som er bosatt i Ungarn, er pågrepet for terrorplaner, skriver det ungarske nettstedet Telex. Den 45 år gamle mannen drømte om en større massakre enn Breivik og 22. juli.

Den norske mannen ble arrestert i sin bolig i Budapest. Du kan se video fra pågripelsen via denne linken.

Norsk politi har blitt kontaktet i forbindelse med saken. Mannen har tidligere har vært straffedømt flere ganger i Norge for ulike volds- og seksualforbrytelser. Pågripelsen skal ha funnet sted 14. juni.

Mannen skal ha spilt inn en rekke videoer den siste tiden. Ifølge Police.hu sa den 45 år gamle mannen i sine videoer at han ønsker å overgå massakren i 2011 av Anders Behring Breivik, som resulterte i 77 dødsfall.

I videoene snakket han mest på norsk, men i noen videoer truet han på engelsk og sa: «Jeg skal ta alt som betyr noe, alt som er verdifullt, jeg skal ødelegge landet. Bare hør! …. Jeg kan angripe hvor som helst. …. Fly, flyplass, jernbanestasjon, ingenting er et problem for meg. …. Jeg vil ødelegge de uskyldige.»

Politiet i Budapest rykket ut 14. juni og pågrep mannen. Politiet har også beslaglagt datautstyret hans. Document kjenner identiteten på nordmannen.




 

Beslaglagt utstyr.

 

Nordmannen føres bort av politiet. Stillbilde video

Det er ikke så lenge siden Document skrev om at Budapest er den tryggeste byen i EU.

Ungarns anti-innvandringspolitikk bærer frukter. Budapest er kåret til den tryggeste byen for kvinner i det kontinentale Europa. Totalt ble 200 byer over hele verden sammenlignet.

Les også:

Ungarns null muslim-politikk bærer frukter: Budapest er tryggeste by i EU

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.